Do požáru haly v Dlouhá Lhotě se zapojilo 17 hasičských jednotek

Obrovský požár haly v Dlouhé Lhotě u Příbrami, zaměstnal v úterý 22. června po osmé večer hasiče z širokého okolí. Kvůli potřebě rozsáhlého nasazení sil a prostředků - do zásahu se zapojilo 17 jednotek - byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu.

Požár, s nímž zřejmě bude spojena vysoká hmotná škoda, i jeho hašení se podle informací mluvčí hasičů Dagmar Zemanové v prvních dvou hodinách po ohlášení obešly bez zranění. 

Hasiči mají čtyři stupně poplachu. Třetí stupeň, který platil u nynějšího požáru, je druhý nejzávažnější. Následuje už pouze zvláštní stupeň poplachu, který je vyhlašován, pokud požár ohrožuje například více než 1000 lidí nebo celé obce.





Hašení se zúčastnili také naši dobrovolní hasiči, kteří se snažili pomáhat ze všech svých sil:


Necelé dvě hodiny před půlnocí se podařilo dostat oheň pod kontrolu a zabránit hrozbě dalšího šíření požáru. Umožnilo to snížit stupeň poplachu na II. a části jednotek vydat pokyn k návratu na základny. Dá se však očekávat, že zásah spojený s dohašováním a vyhledáváním skrytých ohnisek hoření se může protáhnout až k časným ranním hodinám – a poté bude následovat práce vyšetřovatelů.

Děkujeme tímto všem zúčastněným hasičům za pomoc.





Seznam příloh:

  • img5.JPG 351463 Kb
  • img4.jpg 265885 Kb
  • img3.jpg 363412 Kb
  • img2.jpg 266240 Kb